Når kunsten tar form

essay om kvalitet

av (redaktør) og Kulturrådet (utgiver).

Fagbokforlaget 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Spørsmål om kunstnerisk og kulturell kvalitet har i de senere årene fått betydelig oppmerksomhet. Samtidig som kvalitet blir fremhevet som et kulturpolitisk mål og som et verktøy for vurdering av kunst og kultur, er det behov for å undersøke og reflektere over det grunnlaget kvalitetsdommer felles på, og hvordan kvalitetsforståelser etableres og endres.
Essaysamlingen Når kunsten tar form springer ut av forskningssatsingen «Kunst, kultur og kvalitet» som ble igangsatt av Kulturrådet i 2014. Forskningsprogrammet har hatt som ambisjon å undersøke hva som ligger i interessen for kunstnerisk og kulturell kvalitet, og hva det betyr når begrepet brukes innenfor dagens kulturelle og kulturpolitiske kontekst. Bidragene i denne samlingen reflekterer over kvalitet med utgangspunkt i ulike kunstneriske praksiser. De er skrevet eller utformet av kunstnere, musikere, komponister, forfattere, kuratorer og kritikere. Essayene gir innsikt i hvordan kvalitet blir forstått, hvordan kvalitet beskrives, og hvilke prosesser som legger til rette for at kvalitet kan oppstå.
De første resultatene i forskningsprogrammet ble utgitt i artikkelsamlingen Kvalitetsforståelser som kom i 2016. Parallelt med denne essaysamlingen utgis en ny forskningsantologi, Kvalitetsforhandlinger, og en engelsk oversettelse av utvalgte forskningsartikler fra programmet.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788270811885

EAN 9788270811885

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 95

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket