Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken handler om tillatt og forbudt mat og drikke i de store verdensreligionene og den historiske og religiøse bakgrunnen. Regler for valg eller bortvalg av mat og drikke er beskrevet og dokumentert med utgangspunkt i religionenes hellige tekster og tradisjoner. Boken tar blant annet for seg jødedommen, kristendommen og syvendedagsadventistsamfunnet. Har litteraturliste og stikkordsregister.
Omtale fra forlaget
Boka handler om tillatt og forbudt mat og drikke i de store verdensreligionene og den historiske og religiøse bakgrunnen for dem.
Norge er et flerkulturelt samfunn. Mat og drikke er en viktig del av enhver kultur, og kunnskaper om den religiøse bakgrunnen for matskikkene er av stor betydning på mange samfunnsområder.
I denne boka blir regler for valg/bortvalg av mat og drikke beskrevet og dokumentert med utgangspunkt i religionenes hellige tekster og tradisjoner.
Boka omfatter jødedommen, kristendommen, syvendedagsadventistsamfunnet, Jesu Kristi kirke, islam, hinduisme, Hare Krishna-bevegelsen, buddhisme. Det er trossamfunnenes egne regler og de begrunnelsene de selv gir som står i fokus.
Gunnar Neegaard er førstelektor ved Høgskolen i Oslo.
Forlag Yrkeslitteratur
Utgivelsesår 2004
Format Innbundet
ISBN13 9788258404948
EAN 9788258404948
Språk Bokmål
Sider 325
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket