Når grunnlaget svikter

om kreativitetens trange kår og livet bak de akademiske kulisser

av (forfatter), Frank Cleveland (illustratør) og Åshild Johnsen (illustratør).

Kolofon 2005 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken forteller forfatteren om sin vitenskapelige utvikling, fra å være beundrer av kontinentaldriftteorien på 1960-tallet, via flere års økende tvil om modellens holdbarhet, fram til hans vitenskapelige gjennombrudd med en helt ny global teori. Leseren får en beskrivelse av medaljens bakside, de sosialpsykologiske forhold som styrer det akademiske dagligliv, ikke minst de emosjonelle og ikke-rasjonelle forsvarsmekanismer som motarbeider grunnleggende nytenkning. Boken henvender seg til alle som er interessert i hvordan vitenskapen arbeider. Har litteraturliste og ordforklaringer.

Omtale fra forlaget

I "Når Grunnlaget Svikter" forteller forfatteren om sin vitenskapelige utvikling - fra å være nesegrus beundrer av kontinentaldriftteorien på 1960-tallet, via 20 års økende tvil om denne modellens holdbarhet, frem til hans uventede vitenskapelige gjennombrudd med en helt ny global teori. Leseren får en åpenhjertig beskrivelse av "medaljens bakside" - de komplekse sosialpsykologiske forhold som styrer det akademiske dagligliv, ikke minst de sterke emosjonelle og ikke-rasjonelle forsvarsmekanismer som motarbeider grunnleggende nytenkning. Boken inneholder viktig - men for en stor del glemt eller fortrengt - faghistorisk materiale, overraskende erkjennelser, besværlige situasjoner og uventede hendelser, forhåpentligvis noe for enhver smak. Forfatteren henvender seg til alle som er interessert i hvordan vitenskapen arbeider. I en tid der naturfaglig formidling til dels er blitt fargesprakende masseunderholdning, og lærebøker gjerne fremstiller populære, men ubekreftede, teorier som udiskutable sannheter, bør denne dokumentariske beretningen være en vekker for mange, ikke minst for pedagoger.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788230001769

EAN 9788230001769

Språk Bokmål

Sider 266

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket