Cookie blir drept under et terroristangrep på jernbanestasjonen i Bologna, 24 år gammel. Hennes død forandrer livene til alle i den lille familien, faren, moren og de to søstrene. Men de velger forskjellige måter å møte sorgen på. Faren drar til Italia og følger rettssaken mot terroristene. Han kan ikke bli kvitt tankene på datteren og det som skjedde, selv om han vet at livet må gå videre. Så viser det seg at livet har nye kort på hånden.
Alan Woodhull er professor på et lite college i Midtvesten. En fredag i 1980 blir hans datter Cookie drept under et terroristangrep på jernbanestasjonen i Bologna. Cookies død forandrer livene til alle i den lille familien dramatisk. Woody har et nært forhold til døtrene sine, og går inn i problemene deres med hele sitt fantasiliv og energi. En kjærlig roman om en familie i vansker. Det han virkelig kan, er å fortelle: «Pappa sa alltid at i kjernen av alt .; religion, land, familier .; finner man ikke doktriner eller filosofiske grunnsetninger, men fortellinger, at fortellinger bringer oss så nær kjernen det er mulig å komme.» Dette er en rik roman som handler om livet i sin bredde, i sin alminnelighet og i sin merkverdighet.Robert Hellenga har tidligere skrevet romanen De seksten nytelser (1995).
Utgivelsesår 2000
ISBN13 9788205256811