Krf-politikeren Solveig Sollie forteller om barndommen sin, familielivet og karrieren i poplitikken, fra hun begynte som lokalpolitiker i Skien til hun ble valgt inn på Stortinget, ble regjeringsmedlem og fylkesmann i Telemark.
Som ung jente ble hun rammet av poliomyelitt, På grunn av helsa og et aktivt familieliv la det seg ikke til rette med en yrkesutdannelse. Men Solveig Sollie hadde et ukuelig pågangsmot. Hun vant tillit i stadig større kretser, og i politikken gikk hun gradene fra lokalpolitikk i Skien via Stortinget til Kongens Råd. Nå er hun fylkesmann i Telemark, der hun får bruk for sine rike menneskelige egenskaper. Solveig Sollie forteller fra sitt sammensatte liv i denne åpenhjertige biografen, der vi kommer tett på .kontantstøttens mor. og en av Kjell Magne Bondeviks mest fortrolige rådgivere.
Astrid Dalehaug Norheim, født 1973, er cand. mag. og arbeider som journalist i avisen Dagen i Bergen. Hun har tidligere skrevet biografen: Tett ved sida mi går Jesus. Portrett av Haldis Reigstad. Lunde 1999.
Forlag Kabb
Utgivelsesår 2003