Musikk og identitet

Universitetsforlaget 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Musikk berører oss på mange måter, som uttrykk både for følelser og tilhørighet. Vi omtaler gjerne musikken vi hører på som «vår musikk», enten den består av digitale spillelister, en vinylsamling eller en bunke med CD-er. Musikken gir ofte uttrykk for dypere lag i oss selv. Musikk er identitet. «Musikk og identitet» kom ut for første gang i 1997 og har nærmest blitt en klassiker på sitt felt i Norge. Denne utgaven er oppdatert og utvidet, med hensyn til eksempler, teori, faglige perspektiver og teknologisk utvikling. I en tid der musikk spiller en stadig viktigere rolle i samfunnet og i folks hverdagsliv, blir den også et mer sentralt element i opplevelsen av egen identitet, en måte å fortelle om ens eget liv på. Forfatteren tar utgangspunkt i et materiale der en rekke mennesker forteller om sine små og store musikkopplevelser, og gir også en skisse av sin egen musikalske selvbiografi. Basert på nyere forskning viser han hvordan musikk i dag utgjør et viktig element når folk skal konstruere egne livsfortellinger. « (...) dette en svært kunnskapsrik bok som bør leses av alle som har noen slags befatning med kultur (langt utenfor musikkfeltet). Boken har som tittelen tilsier sin oppgave i å belyse musikk og dets betydning som identitetsbærer. Her kan man lett flytte perspektivet utover resten av kulturfeltet i stor grad, slik at de som har nytte og glede av boken er mye større enn man får inntrykk av ved første øyekast.» Tore Stemland i Musikk fra Norge

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2013

Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Du vil kanskje også like

• "Sara - roman" av Toril Brekke
  • "Innhaugfolket" av Anne Karin Elstad
  • "Leksikon om lys og mørke - roman" av Simon Stranger
  • "Piken på toget" av Paula Hawkins
  • "Og bakom synger skogene" av Trygve Gulbranssen
Alle bokanbefalinger for dette verket