Sommeren er over og Anton skal begynne på en ny skole. Første skoledag oppdager han at han har en blindpassasjer i sekken, nemlig spøkelset Septuan. Han må ha krympet, for vanligvis er han altfor stor til å få plass i sekken. Anton finner ut at det er Muneca som har forhekset ham, og nå må han lure henne til å redde det lille spøkelset.
Septuan blir liten som tommelen til en toåring Sommeren er over og Anton har sin første dag på den nye skolen. Og nedi sekken hans ligger jammen spøkelsesvennen Septuan. Hvordan får han plass der . hvordan er han blitt så knøttliten? Tenk om han aldri kan bli stor igjen. Spøkelsesfamilien på loftet sier at det er Muneca som har forhekset Septuan, og at bare Anton kan lure Muneca og redde det lille spøkelset . Femte bok i serien om Anton og spøkelsesvennene hans er både morsom og skummel.
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788205387607