Mummidalens alfabet er en introduksjon til bokstavene og en vandring rundt i den magiske Mummidalen. Vi får treffe Tove Janssons fabelaktige og velkjente Mummitroll, og vi får også treffe noen mer ukjente og spennende karakterer. Den finlandssvenske barnebokforfatteren Annika Sandelin har skrevet et dikt for hver bokstav i alfabetet, og disse er vakkert gjendiktet til norsk av Heidi Sævareid. J Jeg er en jente, men du kan nok bare skimte lite grann av sløyfen min og brune sko for tanten min var ikke god. Hun rakket jevnlig ned på meg så kroppen ville gjemme seg. For gjøn og skremsler uten stopp er verre enn å bli jult opp. Nå bor jeg på et vennlig sted hvor jeg får friskne til i fred. Snart kan jeg juble, hel og fri og vise fjeset, glad og blid!
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788202767358