Motstand

artikler i Dagbladet 1930-1945

av (forfatter) og Jan Erik Vold (redaktør).

Transit 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder artikler trykket i Dagbladet, i perioden 1930-1945. Forfatteren skrev politiske artikler med skarp antinazistisk penn, både innenriks og som korrespondent ute i Europa. Med politiske tegninger av Dagblad-satirikeren Ragnvald Blix, avisforsider i perioden fram mot krigsutbruddet, og komplett verkliste over forfatterens publikasjoner. Har personregister.

Omtale fra forlaget

"Så var det fordi de ikke ville vite". Dagbladets utenriksredaktør Ragnar Vold (1906-1967) er en av de sterkeste politiske skribenter i moderne norske presse. Han varslet om den nazistiske fare i reportasje-boken Tyskland marsjerer allerede så tidlig som i 1934. Da hadde han som freelancer skrevet en mengde reportasjer fra Hitler-Tyskland, som gjorde at han måtte flykte fra Berlin. For første gang foreligger et bredt utvalg av Ragnar Volds politiske artikler samlet i bokform, utstyrt med et omfattende etterord av sønnen Jan Erik Vold. I tillegg til en bografisk skisse over farens journalistiske karriere, gir det også et nært portrett av en varm og sterk personlighet. Norsk presse var meget unnfallende overfor Hitlers regime i Tyskland og Ragnar Vold var temmelige alene i sin absolutte klarhet. Hans avis ble kalt "Krigsropet". Nic Stang sa: "Hva Dagbladet betyd-de for den antifascistiske fronten, kan neppe overvurderes." Først med boken Motstand blir det klart i hvilken grad dette Dagbladet var preget av Ragnar Volds penn. Knut Hamsun skriver i 1935: "Det er bare Lurv som er efter mig I Dagbladet, jeg bryr mig ikke Spor om det. Det er denne skitne Ragnar Vold". Arne Skouen kalte ham: "norsk presses ubestridt ledende anti-nazistiske penn gjennom hele tredvetallet". Ragnar Volds diktum: "Terror underveis blir terror ved veis ende".

Bokdetaljer

Forlag Transit

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788275960670

EAN 9788275960670

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt person Ragnar Vold

Språk Bokmål

Sider 448

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

5 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket