Boka setter søkelyset på årsakene til svak innsats og viser hvordan man kan snu frustrasjon til engasjement. Boka påpeker at det er en direkte sammenheng mellom lederens handlinger og medarbeidernes innsatsvilje.
Gi deg selv motiverte medarbeidere
Det er en kjennsgjerning at motiverte medarbeidere yter mer. Men langt viktigere enn å spørre hva som kjennetegner tilfredse medarbeidere er det å finne ut hva som karakteriserer ledere som har motiverte medarbeidere. Som boken påpeker, er det en direkte sammenheng mellom lederens handlinger og medarbeiderens innsatsvilje.
25 års undersøkelser av dårlig innsats, samlet fra over 20 000 ledere, viser at rundt 16 forhold går igjen som påvirker de ansattes yteevne. Undersøkelsene viser også at det er bestemte tiltak enhver leder kan iverksette for å avverge manglende motivasjon hos medarbeiderne.
Motiver dine medarbeidere setter søkelyset på årsakene til svak innsats og viser hvor lett det egentlig er å snu frustrasjon til engasjement for den som virkelig ønsker å gjøre noe med situasjonen.
Ferdinand F. Fournies er opptatt av tiltak som kan forbedre produktiviteten i næringslivet. Mange års forskning har vist ham hvor skoen trykker: Vedvarende høy innsats fra de ansatte utløses av andre motiver enn lønn. Dette hjelper han nå ledere verden over til å forstå.Fournies har skrevet en rekke bøker om effektiv resultatforbedring, vært gjesteforeleser ved Columbia University Graduate School of Business i 14 år og undervist på MBA-studiet ved Farleigh Dickinson University.
Forlag Egmont Hjemmets bokforl.
Utgivelsesår 2000