Mot en selvstendig folkekirke

av (forfatter) og Andreas Aarflot (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2007 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boka tar for seg forholdet mellom Den norske kirke og staten. Den tegner en modell av hvordan en selvstendig norsk folkekirke kan utformes. Forfatterne skisserer en kirke med eget rettsgrunnlag, som likevel ivaretar alminnelige menneskers ønske om fortsatt tilhørighet og bruksrett til kirken og dens tjenester. De drøfter det rettslige grunnlaget for en ny kirkelov og en selvstendig kirkeordning i både et prinsipielt og et historisk lys. Konklusjonene deres samsvarer i hovedsak med de forslagene som et stort flertall i den offentlige kirke-statkommisjonen har fremmet. Har litteraturliste.

Forholdet mellom Den norske kirke og staten er et tema som opptar mange. Offentlig høring og debatt viser at mange også har vanskelig for å forestille seg en selvstyrt kirke. Denne debattboken tegner en modell av hvordan en selvstendig norsk folkekirke kan utformes. Forfatterne skisserer en kirke med eget rettsgrunnlag, som likevel ivaretar alminnelige menneskers ønske om fortsatt tilhørighet og bruksrett til kirken og dens tjenester. Forfatterne drøfter det rettslige grunnlaget for en ny kirkelov og en selvstendig kirkeordning i både et prinsipielt og et historisk lys. Konklusjonene deres samsvarer i hovedsak med de forslagene som et stort flertall i den offentlige stat-kirkekommisjonen har fremmet.

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2007