Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
En ny makt- og demokratiutredning skal belyse folkestyrets vilkår under endrede betingelser. I denne boken gjør den oppnevnte forskergruppen rede for noen av sine perspektiver og utgangspunkter, samlet og hver for seg. Stortingets mandat og forskergruppens egen rammeplan er med i boka.
Omtale fra forlaget
Med en fellesbok i startfasen inviterer forskergruppen til en diskusjon om prioriteringer og perspektiver på makt og demokrati i Norge. Norsk politikk og samfunnsliv har gjennomgått store endringer siden den forrige offisielle maktutredningen i 1970-årene. Internasjonaliseringen har bidratt til å omforme samfunnet både innenfra og utenfra. Den offentlige politikken, forholdet mellom statsorganene og mellom stat, marked og organisasjonsliv er vesentlig endret. Mediesituasjonen er en annen, teknologien utviklet, og likestillingsprosessene sentrale både offentlig og privat. Identiteter og forståelsesformer har tatt nye retninger. En ny makt- og demokratiutredning skal belyse folkestyrets vilkår under endrede betingelser. I denne boka gjør den oppnevnte forskergruppen rede for noen av sine perspektiver og utgangspunkter, samlet og hver for seg. Stortingets mandat og forskergruppens egen rammeplan er med i boka.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1999
Format Heftet
ISBN13 9788241709890
EAN 9788241709890
Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål Nynorsk
Sider 167
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket