Mot en ny maktutredning

av (forfatter), Fredrik Engelstad (forfatter), Siri Meyer (forfatter), Per Selle (forfatter) og Hege Skjeie (forfatter).

Ad Notam Gyldendal 1999 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En ny makt- og demokratiutredning skal belyse folkestyrets vilkår under endrede betingelser. I denne boken gjør den oppnevnte forskergruppen rede for noen av sine perspektiver og utgangspunkter, samlet og hver for seg. Stortingets mandat og forskergruppens egen rammeplan er med i boka.

Omtale fra forlaget

Med en fellesbok i startfasen inviterer forskergruppen til en diskusjon om prioriteringer og perspektiver på makt og demokrati i Norge. Norsk politikk og samfunnsliv har gjennomgått store endringer siden den forrige offisielle maktutredningen i 1970-årene. Internasjonaliseringen har bidratt til å omforme samfunnet både innenfra og utenfra. Den offentlige politikken, forholdet mellom statsorganene og mellom stat, marked og organisasjonsliv er vesentlig endret. Mediesituasjonen er en annen, teknologien utviklet, og likestillingsprosessene sentrale både offentlig og privat. Identiteter og forståelsesformer har tatt nye retninger. En ny makt- og demokratiutredning skal belyse folkestyrets vilkår under endrede betingelser. I denne boka gjør den oppnevnte forskergruppen rede for noen av sine perspektiver og utgangspunkter, samlet og hver for seg. Stortingets mandat og forskergruppens egen rammeplan er med i boka.

Bokdetaljer

Forlag Ad Notam Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788241709890

EAN 9788241709890

Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 167

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket