Doktor Torp ble født i 1919 på Hedemarken og var store deler av barndommen en oppgitt pleiepasient. Mot alle odds fullførte han likevel folke- og middelskolen, og med begge bena amputer fullførte han medisinerstudiet høsten 1949. Senere tok han den medisinske doktorgrad i en alder av 67 år, da vanlige folk ellers går av med pensjon. Sin aktive legegjerning fortsatte han med til han var nærmere 80 år. Boken er en videreføring av hans tidligere utgivelser "Nei til skjebnen" og "Er detta legen?".
Forlag Oplandske bokforlag
Utgivelsesår 1998