Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken inneholder oppskrifter, tips og råd; nesten glemt kunnskap og tradisjon om hvordan vi skal restaurere og vedlikeholde forskjellige gjenstander, bevare og tilberede kjøtt og frukt.
Omtale fra forlaget
Hvordan ta vare på sommerens frukter, holde møllen borte, lage maling med melk, behandle et bonet gulv, stive en duk eller lage såpe og ansiktsvann.
En inspirerende blanding av ideer og gode råd er samlet i dette overflødighetshorn av en bok. Et møte mellom dagens smak og fortidens husholdning gjennom små detaljer og gammel viten.
Mer enn 120 oppskrifter, tips og råd - nesten glemt kunnskap pg tradisjon om hvordan vi skal restaurere og vedlikeholde, bevare og tilberede. Rense, bleke, farge og stive tekstiler, pusse, polere, kalke og male. Oppbevare kjøtt og frukt, konservere, sylte, kandisere og bake. Bruke urter til mat, i huset, eller for helse, velvære og skjønnhet. Ta vare på hagen, så frø, drive frem løk, pode og ta stilker.
Fagkunnskap eller kjerringråd - den praktiske og tradisjonelle viten som her bringes videre er viktig og ikke minst morsom og forteller mye om kultur og historie den gang mormor var ung.
Forlag Messel forlag
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788276310573
EAN 9788276310573
Språk Bokmål
Sider 157
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket