Boken inneholder humoristiske beretninger og meningsytringer fra et langt og rikt jegerliv. Forfatteren er over 80 år gammel og fremdeles en aktiv jeger, men den som har løst viltets og terrengets gåter, kan oppnå gode resultater selv i høy alder.
Med boka Morgenlandet befester Hans Hille Schjelderup sin posisjon blant våre mest lesverdige jaktforfattere.De gamle er eldst, sier vi når vi maner til respekt for dem som har levd lengst i landet. Klokskap, vidd og eleganse er Schjelderup sitt varemerke. Han har urjegerens visdom, en fin sans for humor og ironi, og den begavede journalistens og forfatterens måte med ord.Morgenlandet inneholder beretninger og meningsytringer fra et langt og rikt jegerliv, og den som har løst viltets og terrengets gåter, kan oppnå gode resultater selv i høy alder. Derfor er Morgenlandet blitt en moderne bok om jakt, skrevet av en klok jeger med glimt i pennen. Det er vakkert illustrert av Leif Högström.
Forlag Naturforl.
Utgivelsesår 2000