JULI Han satt på trappa, tenkte mødre og mødres mødre sett og begjært av fedre og fedres fedre og møtt i gjensidig gyngende hengekøyer mellom hav av feste- stropper under bølgende bjørkekroner over et blått seildukstelt ankret opp i hjørnet av hagen. Hvite barduner ned i krusende grønt, vinden skandert ferdig for evigheter siden messer sett er sett alt gjort er godt: ta et hint velg side vrir hjernen i en fremmed retning, føn hingsten flå høna eller sitt stille og se hvor umerkelig stille det ligger og duver det tynne forgjengelige silkesjalet over guttungen i barnevogna nede ved gjerdet. Dødsprosessens aktive tilstedeværelse i livet og lengselen etter å fastholde det «blikkstille punktet mellom fjære og flo» der liv og død aksepteres på lik linje er ett av flere hovedmotiver i Arne Hugo Stølans femte diktsamling. I hissige, bilderike og eks-pressive dikttekster blandes fortid og nåtid, individuelt og kollektivt biografisk materiale. En ny tankevekkende samling fra Stølan som i år feirer tiårsjubileum som forfatter.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1997