Også husmødre har en viss mulighet for å bli uførepensjonister, men vilkårene er i praksis mye strengere enn for andre. Hvilke rettslige betraktninger har ført til et slikt resultat, og kan de forsvares? Harmonerer de rettslige resonnementene med husmødrenes funksjoner i våre dager? Spørsmålene er satt inn i en større sammenheng ved at blant annet berettigelsen av forsørgelse i ekteskapet og innholdet i likestilling mellom mann og kvinne i hjemmet tas opp til diskusjon. Boka bygger på en juridisk avhandling. Har sammendrag på engelsk, litteraturliste og registre.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1996