Hvordan skal vi forstå kulturelt og religiøst mangfold? Hva vil det si at kulturer og religioner møtes? Hvordan skal vi forstå dette i samfunnet og i skolen i dag? Hvordan har det utspilt seg i historien? Denne vitenskapelige antologien belyser disse spørsmålene ut ifra ulike perspektiver, fag og fagområder. Boken har både teori- og praksisorienterte tekster. Prinsipielle spørsmål og forståelse av begreper kombineres med drøftinger av møter og mangfold i levd liv. Boken er skrevet for forskere og studenter på bachelor-, master- og doktorgradsnivå og ellers alle som er interessert i spørsmål knyttet til kultur, religion og samfunn. Temaet belyses av forskere fra Høgskulen i Volda, Universitetet i Stavanger, og Høgskolen i Innlandet. Bidragsytere er Bente Afset, Marianne Hafnor Bøe, Hildegunn Valen Kleive, Jonas Gamborg Lillebø, Inger Marie Okkenhaug, Jostein Garcia de Presno, Adrian Johansen Rinde, Geir Skeie, Thor-André Skrefsrud, Knut-Willy Sæther, Margit Ystanes og Øyvind Økland.
Forlag Cappelen Damm akademisk NOASP
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788202753894
EAN 9788202753894
Serie Religionsfag profil (42)
Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk