Møte mellom pasient og sykepleier

av (redaktør), Sølvi Helseth (redaktør) og Finn Nortvedt (redaktør).

Gyldendal akademisk og Skaff 2012 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar utgangspunkt i møtet mellom pasient og sykepleier, for å vise sykepleiefagets kjerne og varierte praksisfelt. Gjennom ni fortellinger fra praksis viser boka hvor utfordrende, sammensatt og kompleks sykepleien er når den skal utøves med kompetanse og forsvarlighet. I tillegg utdypes generelle og grunnleggende temaer som lidelse, tillit, rom og tid. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Et møte mellom en pasient og en sykepleier er unikt og mangfoldig. Her skapes tillit og samspillsrelasjoner som er viktige for videre pleie og behandling.I denne boka har vi tatt utgangspunkt i dette møte for å vise sykepleifagets kjerne og varierte praksisfelt. Boka har to deler. I del 1 viser ni fortellinger fra praksis hvor utfordrende, sammensatt og kompleks sykepleien er når den skal utøves med kompetanse og forsvarlighet. Teori og praksis er ulike virkeligheter, men her er samspillet ivaretatt ved at teori er knyttet til sentrale temaer i fortellingene. Praksisfortellingene er illustrert med fotoer eller tegninger. I tillegg er generelle og grunnleggende temaer utdypet i del 2. Lidelse, tillit, rom og tid er eksempler på slike temaer. Klinisk skjønn, kompetanse og forholdet til kropp og kroppsforståelse belyses også. Sist men ikke minst drøftes selve møtet mellom pasient og sykepleier både ut fra samfunnsmessige betingelser, og på et filosofisk og eksistensielt grunnlag. Bokas kapitler kan benyttes gjennom hele sykepleierutdanningen både samlet og hver for seg.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk Skaff

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788213029629

EAN 9788213029629

Språk Bokmål

Sider 291

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket