Mødre, fedre og andre

essays

av (forfatter) og Knut Johansen (oversetter).

Aschehoug 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Filosofi og kunsthistorie møter familiememoar i Siri Hustvedts nyeste essaysamling. Tekstene utforsker grensene mellom oss selv og andre, mellom instinkt og omsorg, liv og kunst - alle begreper som Hustvedts tekst utfordrer og utvider. Omtalt som en Virginia Woolf for det 21. århundre, beveger forfatteren seg sømløst mellom fortellinger om sin egen mor, bestemor og datter, via kjente kunstnere og mødre, blant dem Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeois, til diskusjoner om begrepet «moderlig» i en verden forfatteren beskriver som «formet av misogyni og av ideal om faderlig autoritet». «Mødre, fedre og andre» belyser den særegne kjærligheten og det helt egne hatet som kun kan oppstå i en familie. Det handler om menneskenes fordommer, vår latente grusomhet, og om kunstens transformative kraft. «Spennende i innhold, imponerende i kunnskap og bredde (...) Siri Hustvedt, omtalt som en Virginia Woolf for det 21. århundre, skriver nært, varmt, klart og analytisk om sine formødre.» Andreas Wiese, Dagbladet (Terningkast 5) «Siri Hustvedt er en gudbenådet essayist.» Maia Nordsteien Nielsen, Klassekampen

Utgivelsesår 2023

ISBN13 9788203399299

EAN 9788203399299

Genre Biografisk litteratur

Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Å lese er en form for reising, og de som behersker lesekunsten, er skjenket en uvanlig gave. Vi er i stand til til å gå inn i rom og spasere ned gater og lytte til historiene og tankene til mennesker som døde for lenge siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For min egen del har jeg oppdaget at visse krimromaner strømmer gjennom meg som vann, og hvis jeg snubler over en jeg har lest allerede, husker jeg den ikke før langt ute i boken, iblant ikke i det hele tatt. Denne typen lesing er som å spise sjokolade i sengen. Jeg er helt for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Årene" av Annie Ernaux
  • "Svøm med dem som drukner - roman" av Lars Mytting
Alle bokanbefalinger for dette verket