Modum og Sigdal under andre verdenskrig

av (forfatter).

E-forlag 2020 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

I denne boka blir vi tatt med tilbake til de skjebnesvangre årene da bygdene våre i likhet med resten av landet var ufritt, okkupert og rettsløst. Vi får et innblikk i forholdene som generasjonene foran oss levde under da de måtte ta standpunkt til om de ville godta førerstyre og diktatur, eller om de de ville kjempe for frihet og demokrati.
Mange av fortellingene i boka er fortalt før, men her blir historiene fra bygdene våre for første gang satt inn i en kontekst og i en sammenheng. Boka inneholder også mange nye fortellinger, om dramatiske hendelser og viktige personer som til nå har vært gjemt dypt inne i glemmeboka. Forfatteren har ved å oppsøke kildene, i samtaler med de som deltok på begge sider i krigen i Modum og Sigdal, og ved å grave i arkivene avdekket viktige hendelser som tidligere ikke har vært kjent. Andre tidligere fastslåtte sannheter må revideres når nye opplysninger kommer for dagen.
Blant de mer enn 500 fotografiene fra krigen og som gjengis i boka har mange ikke vært publisert tidligere og viser hvordan sigdølinger, skotselvinger og moinger hver på sin måte kom seg gjennom de vanskelige årene med knapphet på det meste som vi i dag tar som selvfølgeligheter.

Bokdetaljer

Forlag E-forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293057376

EAN 9788293057376

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Modum Sigdal

Språk Bokmål

Sider 328

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket