Knut Ødegård, sjølv lyrikar og kritikar, har intim kjennskap til den islandske litteraturen. Han har gjendikta eit utval av den lyrikken som er komen etter 1970, med tyngdepunkt på 1980-åra. I eit grundig forord set han utvalet inn i ei europeisk samtidsramme, samstundes som han ser det i forhold til Islands særeigne litterære utvikling. Han har valt dikt av sju forfattarar: Stefan Hørdur Grimsson, Kristjan Karlsson, Mathias Johannessen Hannes Peturson, Johann Hjalmarsson, Steinunn Sigurdardottir, Gyrdir Eliasson.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 1990
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKor stilt
sviv frøet på kvervlande veng
ei svinnande sommarnatt
(Skyming II - Stefán Hörður Grímsson)