Moderne dydsetik

arven fra Aristoteles

av (forfatter).

Aarhus universitetsforl. 2008 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gjennomgår sentrale temaer i dydsetikken som karakter, dyd og det gode liv, samt sentrale tenkere som Philippa Foot, Martha Nussbaum og John McDowell. Boken kobler dessuten teorien med vår hverdag, og viser hvordan dydsetikken er en fruktbar teori både i forhold til dagligdagse problemer med barneoppdragelse og moralske dilemmaer og i forhold til fag som pedagogikk, psykologi og legevitenskap. Med litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Dydsetik indtager en speciel plads på scenen for nutidig moralfilosofi idet den danner rammen om den første vestlige, filosofiske etik, som man finder i den klassiske græske tænkning, men samtidig har dydsetikken inden for filosofien været marginaliseret i århundreder, og den er først trådt i karakter igen som en selvstændig teori fra midten af det 20. årh. Bogen gennemgår centrale temaer i dydsetikken som karakter, dyd og det gode liv samt centrale tænkere som Hannah Arendt, Martha Nussbaum og John McDowell. Bogen kobler desuden teorien med vores hverdag og viser, hvordan den er en frugtbar både i forhold til fag som pædagogik, psykologi og lægevidenskab og i forhold til fx problemer med børneopdragelse.

Bokdetaljer

Forlag Aarhus universitetsforl.

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788779343689

EAN 9788779343689

Språk Dansk

Sider 219

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket