Gjennom ord og bilder formidler forfatterne sine opplevelser fra Nordmarka. Med kart og turbeskrivelser. Har litteraturliste.
MITT NORDMARKA - gjennom fire årstider Naturfotografen Kai Jensen har streifet på kryss og tvers gjennom Nordmarka - til fots, på sykkel, på ski og til vanns i kano. Med kamera og penn har han fanget mange av Markas magiske øyeblikk. Noen av turene har vært alene, andre sammen med entusiastiske turvenner. En av dem er villmarkseventyreren Lars Monsen. Boken er bygd opp rundt de fire årstidene. Hver årstid innledes med poetiske perler av Odd Børretzen, deretter turbeskrivelser med tilhørende kart og annen nyttig informasjon og historiske fakta. Boken er i tillegg krydret med Odd Børretzens stemningsfulle skildringer fra sitt barndoms Nordmarka.
Forlag Orion
Utgivelsesår 2005