Omtale fra forlaget
I sin forrige bok, Min italienske bestemors kjøkken, fortalte Di Fiores sin egen families historie fra Napoli. Denne gang ønsker hun å fortelle også om andre mattradisjoner i Italia. For det gir egentlig ikke mening å bruke begrepet italiensk mat. De ulike regionene har alle en rik og karakteristisk matkultur med store variasjoner fra region til region. Til tross for de store regionale forskjellene, så er det den genuine matinteressen som knytter alle italienere sammen. For her dreier alt seg om mat. Det er det viktigste i livet, det alt kretser omkring. Man snakker om, diskuterer og lever for mat. Maten er selve Italias sjel. Og med dette som utgangspunkt pakket Mariangela og fotograf Josefin sekken og la i vei på en fantastisk matreise gjennom syv av Italias regioner. På veien møtte de herlige mennesker som brenner for mat og råvarer og som villig delte sin kunnskap og sine retter. Sauebonden Don Nicola fra Sicilia, pizzakongen Signor Michele i Napoli, kjøkkenvenninnene i Roma, slakteren Dario i Toscana, Nonna Adele i Bologna, Grevinnen i Venezia og nøttefamilien i Piemonte. Boka byr på tre ulike innfallsvinkler: 1 Innledninger som viser karakteristiske trekk ved hver enkelt region 2 Oppskrifter fra hver enkelt region 3 Portretter med representanter for hver sin matregion. Regionene som beskriver er altså Piemonte, Veneto, Emilia Romagna, Toscana, Lazio, Campania, og Sicilia. Buon appetito!
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788202498702
EAN 9788202498702
Språk Bokmål
Sider 207
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket