Kvinner har vært aktive i norsk arkitektur i over hundre år. Norske arkitektskoler har utdannet kvinnelige arkitekter siden 1890-årene, og kvinner har bidratt til utviklingen av både privat og offentlig bygnings- og planleggingsvirksomhet gjennom fire generasjoner. Mange av dem har ledet egen praksis og vært ansvarlige for egne bygg, men likevel har de fleste kvinnelige arkitekter vært usynlige i arkitekturhistorien. Denne boka ser på hvorfor det har vært slik, og presenterer kvinner i norsk arkitekturhistorie. Har navneregister og litteraturliste.
Forlag Abstrakt
Utgivelsesår 2004