Min kropp, mitt traume, mitt jeg

intensjonskonstellasjoner- veien ut av traumebiografien

av (forfatter), Anne Standal (oversetter), Bianca Saupe (oversetter), Harald Banzhaf (redaktør) og Marta Thorsheim (redaktør).

Institutt for traumearbeid 2018 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Alle mennesker har noen fysiske lidelser. At det verker litt her og gjør litt vondt der, er normalt. At kroppen vår i løpet av livet har fått noen arr etter ulykker, at den er slitt av hardt arbeid eller er sliten etter fødsler, tilhører menneskets livsløp. Men hvorfor har noen allerede som barn sykdommer som ADHD, atopisk eksem eller astma, der man ikke blir bedre? Hvorfor velger noen ungdommer å forgifte kroppen sin med rusmidler eller å sulte seg i hjel? Er det å få hjerteinfarkt på grunn av stress en naturlig risiko? Er kreft uunngåelig? Er demens i alderdommen ikke til å unngå? Skal vi bare avfinne oss med diabetes, revmatisme eller magesvulster og si oss tilfreds med symptom- eller reparasjonsbehandling?

Mange eksempler fra min terapeutiske praksis dokumenterer at sykdommer absolutt ikke er skjebnebestemte, aldersavhengige eller et tegn på dårlige gener. Når vi ser nærmere etter, viser det seg at de er et resultat av livserfaringer som vi psykisk ikke har kunnet bearbeide. Sykdom er en følge av psykotrauma som har manifestert seg i kroppen. Dette er noe vi stadig ser i de terapeutiske gruppene der jeg jobber med intensjonsmetoden og identitetskonstellasjoner:

Bokdetaljer

Forlag Institutt for traumearbeid

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788299765671

EAN 9788299765671

Språk Bokmål

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket