Min fars øyne

av (forfatter).

Licentia 2008 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er biografien om Erik Bråtveits liv. Han ble født på en liten fjellgard i 1896 og ble blind da han var syv år gammel som følge av en betennelse i hjernen. Han ble den første blinde studenten og den første blinde presten i Norge. Erik var prest i samme menighet i 35 år. Da han gikk av med pensjon i 1963, mottok han Kongens Fortjenestemedalje i gull. Dette er hans historie, fortalt av hans datter.

Omtale fra forlaget

Den blinde liv Erik Bråtveit (1896-1972) var spesielt. Ikke det at han vokste opp i små kår på en liten fjellgard. Det var skjebnen til mange. Heller ikke at han ble blind som sjuåring som følge av betennelse i hjernen. Det spesielle var at han tok utfordringer ingen blinde hadde tatt før, vant over vanskene og ble den første blinde studenten og den første blinde presten i Norge. Ved nådd pensjonsalder hadde han tjent kirken som prest i samme menighet i 35 år og fikk fortjent kongens gull. At det kunne gå så bra, skyldtes både hans og menighetens kvaliteter. Folk ble veldig glade i han. Hvilke utfordringer møtte han? Den vanlige holdningen blant folk var at blinde passet til lite annet enn skomakeri og kurvfletting Mens han gikk på blindeskolen i Trondheim, fikk han igjen hjernehinnebetennelse og overlevde så vidt, men mistet deler av hørsel og balanseevne. Verken i middelskolen, gymnaset eller teologistudiet fantes lærebøker i blindeskrift. Dårlig økonomi under skolegang og studier. Kirkeministeren nektet ordinasjon fordi loven sa at prester skulle være "legemlig lytefri" Biskopene gikk heller ikke inn for å ordinere han i første omgang. Han måtte "prøvepreke" i menigheten før han fikk prestekall. Han fostret opp to foreldreløse nevøer på 10 og 12 år til de ble studenter.

Bokdetaljer

Forlag Licentia

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292906231

EAN 9788292906231

Omtalt sted Norge

Omtalt person Erik Bråtveit

Språk Bokmål

Sider 124

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket