Miljø og menneske

kritiske perspektiver

av (redaktør) og Tarjei Rønnow (redaktør).

Gyldendal akademisk 2002 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mediene har lenge fôret oss med negative nyheter om jordens tilstand, godt hjulpet av miljøvernere. Forfatterne av denne boken ønsker å gi en litt annen versjon av forholdet mellom miljø og menneske. I den tro at konstruktiv kritikk ikke undergraver miljøvernet, men bidrar til å fornye og styrke det, er det i denne boken samlet et knippe kritiske innspill i den pågående miljødebatten. Med bidrag fra Bjørn Lomborg, Pedr Anker, Erling Fossen, Arne Kalland, Nils Roll-Hansen, Tarjei Rønnow og Jens Saugstad. Boken er skrevet med tanke på studenter i miljørelaterte fag ved universiteter og høgskoler, men kan også lese av alle som er interessert i miljø- og samfunnsspørsmål. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

Bør vi verne arter som ulv, bjørn og hval fordi de har symbolsk eller økologisk verdi? Trenger vi en annerledes økologisk orientert samfunnsorden? Hvor ille står det egentlig til med jordkloden? Det er ønsket om å diskutere slike spørsmål som ligger til grunn for denne boken. Mediene har lenge fôret oss med negative nyheter om jordens tilstand, godt hjulpet av miljøvernere. Forfatterne av denne boken ønsker å gi en litt annen versjon av forholdet mellom miljø og menneske. Å være pessimist og slutte seg til dommedagsprofetiene på naturens vegne er ingen nødvendighet i dag. Snarere tvert om. I den tro at konstruktiv kritikk ikke undergraver miljøvernet, men bidrar til å fornye og styrke det, er det i denne boken samlet et knippe kritiske innspill i den pågående miljødebatten. Sentralt står bidraget «Verdens sanne tilstand» av den danske forskeren i statistikk Bjørn Lomborg, som markerte et tidsskille i tenkning rundt miljø og menneske. I tillegg har også vitenskapshistoriker Peder Anker, samfunnsdebattant Erling Fossen, sosialantropolog Arne Kalland, filosof Nils Roll-Hansen, religionsviter Tarjei Rønnow og filosof Jens Saugstad bidratt i boken. Boken er skrevet med tanke på studenter i miljørelaterte fag ved universiteter og høgskoler, men kan også leses av alle som er interessert i miljø- og samfunnsspørsmål.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788205305090

EAN 9788205305090

Språk Bokmål

Sider 139

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket