Omtale fra forlaget
Hvordan var egentlig maten i middelalderen? Og hva skjedde med matkulturen da Norge gikk fra å være en selvforsynt avkrok til å bli en del av den globale handelen?
Middelalderens kjøkken er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.
Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger rundt 70 oppskrifter med fremmede smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
Arkeolog Marianne Vedeler viser at det var mer enn grøt som kokte i norske kjeler i middelalderen, og gir oss et innblikk i nordmenns handel med utlandet gjennom krydder, vin og andre eksotiske varer. Fotograf Signe Marie Andersen har tatt underfundige bilder til boka, av både mat og gamle kjøkkenredskaper.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2024
Format E-bok
ISBN13 9788243015869
EAN 9788243015869
Omtalt tid Middelalderen
Språk Bokmål
Sider 222
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket