Gullsmed Erik Bjerke er uvanlig opptatt av stål og herdeprosesser. Hans ønske er å kunne heve hardheten på stål til 7+ på Mohs hardhetsskala. Underveis treffer han på en høyst uvanlig dame, Maria Orsic, som vil hjelpe ham å realisere denne drømmen. Hun snur opp ned på verdensbildet hans, og etter hvert forstår han at det er sider ved virkelighetsforståelsen hans som må opp til ny vurdering.
Samtidig, på en annen kant av byen, blir studenten Klaus Nesse vitne til en dramatisk hendelse han aller helst skulle vært foruten.
Åge Grønning (f. 1953) er opprinnelig fra Bergen, men er nå bosatt i Brumunddal. Han arbeider til daglig som akupunktør i Hamar, og driver med kunstmaling og gitarspill på fritiden. Han har tidligere skrevet tre romaner.
Forlag Publica
Utgivelsesår 2015
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.