Boka inneholder råd til personer med livsproblemer som fører til psykiske vansker. Den viser også hva pårørende kan bidra med i ulike faser. Den redegjør for ulike typer behandling som utøves i spesialtjenesten, bl.a. psykoterapi, familieintervensjon og medikamentell behandling. Boka tar for seg de rettighetene man har som behandlingstrengende og gir ei oversikt over de lavterskeltilbudene som finnes.
Kriser og problemer som av og til oppstår og overvelder oss, er en del av livet . Ofte kan slike problemer føre til vedvarende psykiske vansker. Det er dette som er utgangspunktet for denne boken. Forfatterne, begge psykiatere med lang erfaring, gir her råd til de som er i livsvansker og deres pårørende om hva de kan bidra med selv i ulike faser av livet. Det redegjøres også for de typer av behandling som utøves i spesialisttjenesten, slik som ulike former for psykoterapi, familieintervensjon og medikamentell behandling, samt for de rettigheter man har som behandlingstrengende. Det gis også en oversikt over de ulike lavterskeltilbud som finnes.Boken er beregnet for alle som har opplevd eller opplever livsvansker og deres pårørende, men fagfolk innen primærhelsetjenesten og psykisk helsevern vil også finne stoff som kan komme til nytte i deres daglige virke.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788205380950
EAN 9788205380950
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.