Messuskyringar

norrøne messeforklaringer i norsk oversettelse

festsktift til førsteamenuensis Jan H. Schumacher

av (redaktør), Elise Kleivane (oversetter), Sigurd Hareide (medarbeider) og Instituttet for sammenlignende kulturforskning (utgiver).

St. Olav forlag 2014 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Den kristne kult stod i sentrum av middelalderens kultur, med den hellige messe som det selvsagte midtpunkt. Den ble feiret på latin, et språk som var fremmed for folk flest. Men betyr det at messen og de andre kirkelige ritualene var uforståelige for folket her nord, eller at lekfolket var så passivt som mange synes å mene? De norrøne messeforklaringene, messusk.ringar, der de latinske ritualene forklares på folkespråket, tyder på noe annet.

Med denne boken er disse viktige kildene til kunnskap om kirke- og kulturliv i norsk middelalder for første gang gjort tilgjengelige i moderne norsk oversettelse.

Norrønfilologen Elise Kleivane står bak oversettelsen, mens teologen Sigurd Hareide har skrevet innledningen. Teksten settes inn i en bred sammenheng, og det gis nyttige kommentarer og opplysninger underveis i oversettelsen.

Boken er tilegnet førsteamanuensis i kirkehistorie, Jan H. Schumacher, som i 2014 avslutter et langt yrkesliv ved Det teologiske Menighetsfakultet. Gjennom sin undervisning og forskning har han åpnet manges øyne for en dypere forståelse av middelalderens kirke og spiritualitet. Hans forskerprofil tegnes av professor Oskar Skarsaune. Det gis også en oversikt over Schumachers produksjon, til glede for enhver som vil utdype sin kunnskap om middelalderens kirkeliv.

Bokdetaljer

Forlag St. Olav forlag

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788270242832

EAN 9788270242832

Serie Instituttet for sammenlignende kulturforskning, Serie B, skrifter (149)

Omtalt person Jan H. Schumacher

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 230

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket