Mentaliseringsbasert terapi (MBT) for engstelig unnvikende personlighetsproblematikk

en behandlingsguide

av (forfatter) og Henning Jordet (forfatter).

Fagbokforlaget 2024 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Engstelig unnvikende personlighetsforstyrrelse (UvPF) er forbundet med redusert livskvalitet, høyt lidelsestrykk, omfattende komorbiditet med andre psykiske lidelser, og et betydelig redusert funksjonsnivå. Det er risiko for at tilstanden blir kronisk, og det å ha en personlighetsproblematikk er en negativ prognostisk faktor for utbytte av tradisjonell psykoterapeutisk behandling. Til tross for dette blir det i liten grad forsket på denne «forsømte lidelsen», og det er et stort behov for mer kunnskap og mer effektive behandlingstilnærminger. Det er stor etterspørsel etter mer spesialiserte behandlingstilbud, men det foreligger svært lite litteratur om temaet. I denne boken viser forfatterne hvordan en etablert og veldokumentert behandlingsmodell, mentaliseringsbasert terapi (MBT), kan tilpasses til UvPF, og gir leseren et teoretisk overblikk og konkrete kliniske verktøy i behandlingen. Aleksander Husby Carlsen er psykologspesialist og har jobbet i flere år med personlighets-, rus- og avhengighetsproblematikk. Han er godkjent MBT-terapeut, veileder ved Institutt for Psykoterapi, og har omfattende erfaring med både gruppe- og individualterapi. Henning Jordet er privatpraktiserende psykologspesialist og leder av Institutt for mentalisering. Han har tidligere jobbet i og ledet spesialiserte poliklinikker for personlighetspsykiatri, og har omfattende erfaring fra undervisning og veiledningsvirksomhet. Jordet er internasjonalt godkjent MBT-terapeut, veileder og underviser.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2024

Format Heftet

ISBN13 9788245049329

EAN 9788245049329

Språk Bokmål

Sider 215

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket