Med denne boka gir Rådet for funksjonshemmede et innblikk i funksjonshemmedes levekår i Norge i dag. Boka drøfter funksjonshemmet-begrepet blant annet ved møtet med seks funksjonshemmede mennesker. Den beskriver og analyserer levekårene for mennesker med funksjonshemming, og peker på løsninger på samfunns-, organisasjons- og individnivå. Temaet fosterdiagnostikk blir også behandlet. Med litteraturliste, noter, samt en presentasjon av hver av forfatterne.
Boka gir et innblikk i funksjonshemmedes livssituasjon i Norge ved inngangen til et nytt årtusen. Hvordan er levekårene for mennesker med funksjonshemning? Hvem er funksjonshemmet? Hvordan er omsorgen for utviklingshemmede? Hvilke regler gjelder ved anvendelse av tvang? Hvilken rolle spiller brukerorganisasjonene i arbeidet for bedre levekår for funksjonshemmede? Hvilke holdninger formidler dagens fosterdiagnostikk? Disse og andre spørsmål forsøker forfatterne å gi svar på i denne boka.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2000