Mennesket har korsets form

Poesihuset 2021 E-bok

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

I sin nye diktsamling undersøker Freddy Fjellheim troserfaringen i møte med naturvitenskapelige forklaringer. Troens mysterium er like virkelig som evolusjonsteorien, og diktene tar for seg menneskelivets utvikling for å fremheve hva som står på spill under økokrisen.

"Miljøforbrytere utrydder mennesket med dødelig profitt", heter det i et dikt. Mennesket har korsets form er en sakpoetisk behandling av troens innvirkning på livets mange faser.

ANMELDELSER
Mellom Gud og Ida

"Freddy Fjellheim har en forunderlig sterk evne til å la ulike bilder vokse organisk og sømløst i hverandre til en sterk og bevegende helhet.(...) Mennesket har korsets form er en tekstsamling som ser det store i det lille, og omvendt, som en linje i et av diktene også sier, som gir gjenklang i ryggmargen, og anbefales både for troende og tvilende."
Marie G. Aubert, Aftenposten
Dikter som går rakt ner ihelvetesdjupen av existensen

"Rent språkligt är det här alltså inte svåra dikter. Det är ett rakt, enkelt, avskalat språk, och formmässigt ligger det nära Tomas Tranströmers avskalade "Sorgegondolen". Jag tycker att det är dikter som går rakt ner i helvetesdjupen av existensen, och just därför också förmår att ge tröst och lindring."
Inger Alestig, Dagen, (Sverige)

Poesi for en ny tid

"Kristus-diktene er derfor ikke bare meditasjon, men kan like mye sees som handlingselementer. Lyrikk bidrar til å gi oss andre forestillinger, til å analysere og kritisere. Gjennom det kan verden forandres. Det er bare å gratulere Fjellheim med sjangeren sakpoesi".
Henning Howlid Wærp, Klassekampen
Mellom Gud og Darwin

"Det er eit stort språkleg spenn i denne diktsamlinga frå aforismar til bibelske allusjonar, paradoks og politiske notat, frå refleksjonar og meditasjonar til små bønner, frå høgstemt bibelspråk til folkeleg lågstil...Forfattarskapen er under eitt prega av analyse, refleksjon og samfunnsengasjement, og han har gjennom snart tretti år skrive seg fram til

Forlag Poesihuset

Utgivelsesår 2021