Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken er en reise i europeisk idéhistorie og ulike menneskesyn, og åpner for en refleksjon om hvem mennesket er, og hva som er det viktigste i menneskelivet. Boken er aktuell for alle som arbeider i skole-, helse- og sosialsektoren. Med litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Det er langt mellom Sokrates «kroppen er sjelens fengsel» og Michel Foucaults «sjelen er kroppens fengsel». I den vestlige kulturtradisjonen er forståelsen av hvem og hva mennesket er ikke gitt, men kan utfolde seg på en rekke ulike måter. Som mennesker fortolker og forstår vi oss selv hele tiden. Denne boken er en reise i europeisk idéhistorie og ulike menneskesyn, og åpner nettopp for en refleksjon om hvem mennesket er, og hva som er det viktigste i menneskelivet. Vi blir utfordret til å ta stilling både til oss selv og til andre. Dermed oppdager man også hvordan tenkere og tradisjoner gjennom historien fremdeles kan forme vår virkelighet, og hvor nødvendig det er å ha kjennskap til denne bakgrunnen. Denne boken vil bidra til å skjerpe fokus, uten å gi bestemte svar. Boken er skrevet for alle som er interessert i menneskesyn, og den er aktuell for alle som arbeider i skole-, helse- og sosialsektoren.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2005
Format Heftet
ISBN13 9788205342514
EAN 9788205342514
Språk Bokmål
Sider 176
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket