Mellom sjøhattar og engelskmenn

barndomsminne frå krigen

av (forfatter) og Odd Jørgensen (illustratør).

Stiftelsen Arkivet 2008 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Med andre verdenskrig som bakteppe forteller forfatteren om hvordan det var å vokse opp i hjembygda Eiken. I boken opplever vi hverdagen under krigen sett gjennom øynene til en liten gutt, som uten å vite det tar del i en av landsdelens mest dramatiske krigshendelser. Uten å tegne et ensidig fiendebilde forteller han hvordan han som barn oppfattet krigen. Det var ikke bare triste hendelser, det var også mye spennende som skjedde.

Omtale fra forlaget

Ein dag blir Toralf sendt på skogen med eit brev festa innafor underskjorta. Brevet er hemmeleg og skal til vener av onkel Pål. På vei inn i skogen må han passere fleire tyske soldatar. Toralf stansar ikkje. Han hadde lova mor å halde seg på god avstand frå tyskarane. Onkelen og motstandsmannen Pål Eiken, blir på grunnlag av sitt illegale arbeid arrestert av Gestapo i våren 1944. Han vart ført til Gestapo sitt hovudkvarter, Arkivet, i Kristiansand. På Arkivet blir Pål Eiken torturert til døde fordi han ikkje vil fortelje nazistane om andre motstandsmenn. Med andre verdskrig som bakteppe fortel Toralf Tveiten om korleis det var å vakse opp i heimbygda Eiken. I boka opplever vi kvardagen under krigen sett gjennom augo til ein liten gut, som utan å vite det, tek del i ein av landsdelen sine mest dramatiske krigshendingar. Utan å teikne eit einsidig fiendebilete fortel han korleis han som barn oppfatta krigen. Det var ikkje bare triste hendingar. Men også mykje spanande som skjedde. Barn er også tidsvitne- viktige tidsvitne. I Toralf Tveiten sin barndomsforteljing frå krigsåra møter vi ei kjend krigshistorie, men nå fortald med ei "barnestemme". Noko som gir forteljinga nytt liv og nye perspektiv. Aslak Brekke, direktør Stiftelsen Arkivet

Bokdetaljer

Forlag Stiftelsen Arkivet

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292306123

EAN 9788292306123

Serie Stiftelsen arkivets skriftserie (13)

Genre Personlige beretninger

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Vest-agder

Omtalt person Toralf Tveiten

Språk Nynorsk

Sider 110

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket