Mellom natur og kultur

essays

av (forfatter).

Huitfeldt forl. 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder åtte essays der forfatteren tar opp grensene mellom natur og kultur. Han går til kulturhistorien, mytene, litteraturen og filmen for å forstå hva et menneske er.

Omtale fra forlaget

GUNNAR SCHRØDER KRISTIANSEN: MELLOM NATUR OG KULTUR
I hvilken grad er vi mennesker kulturbestemt? Er vi vesentlig naturvesener eller vesentlig kulturprodukter? Hvorfor lengter mange tilbake til naturtilstanden? Og hva er nå den? Et tapt paradis der livet lever i gjensidig fordragelighet og økologisk balanse - eller en nådeløs "alles kamp mot alle"? Kan vi leve uten utopier? Kan vi virkeliggjøre utopien uten å forvrenge den til en dystopi? Kort sagt: Hva er et menneske?#11;Mange griper til vitenskapene for svar. Til biologi, økonomi, antropologi, psykologi, sosiologi. Men kulturhistorien, mytene, litteraturen og filmen har forstått like mye av det kultiverte dyret mennesket som det vitenskapen har gjort. Her finner vi konkrete utforminger av motiver som naturmennesket og kunstmennesket. Ikke minst populærkulturen kretser med forkjærlighet omkring tvetydige vesener som vampyrer og monstre, roboter og androider - grensetilfeller som kaster lys over det menneskelige.#11;Boken inneholder åtte essays med fugevariasjoner over grunntemaet. Med lett penn og velvalgte eksempler trekker forfatteren opp de fine grensene mellom natur og kultur og det like fine flettverket mellom dem. Han sår tvil om mangt - men ikke om at det finnes et slektskap mellom Robinson og Robocop.

Bokdetaljer

Forlag Huitfeldt forl.

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788270032358

EAN 9788270032358

Språk Bokmål

Sider 353

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket