Tyskland er fødestedet for velferdsstaten og moderne sosialpolitikk i Europa. Her ble det allerede på 1800-tallet innført omfattende offentlige lover som skulle sikre folk mot bortfall av inntekt i kritiske livssituasjoner. Denne studien skildrer både framveksten og utviklingen av velferdsstaten Tyskland, og analyserer hvordan arbeidsmarkedet, familien, trygdesystemet, sosialhjelpen og den frivillige sektor er knyttet sammen. Belyses også ved eksempler fra Norge, Sverige og Storbritannia. Har litteraturliste og stikkordregister.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1995