Medisinsk antropologi

en innføring

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2007 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir ei innføring i medisinsk antropologi. Den forsøker å vise noe av det globale og kulturelle mangfoldet når det gjelder helse- og sykdomsoppfatninger, behandling og forebygging. Moderne medisin blir studert som en av mange måter å forholde seg til de grunnleggende spørsmålene om liv, død, sjukdom og helse på. Boka er beregnet på studenter i ulike helsefagutdanninger, sosialantropologi og nærliggende fagområder.

Omtale fra forlaget

Dette er en innføringsbok i fagfeltet medisinsk antropologi, den første i sitt slag på norsk. Den er beregnet på studenter i ulike helsefagutdanninger samt studenter i sosialantropologi og nærliggende fagområder som ønsker en første introduksjon til temaet. Fagfeltet medisinsk antropologi kan sies å ligge i skjæringsfeltet mellom antropologi og (samfunns)medisin. Det henter sitt metodiske og teoretiske fundament fra sosialantropologi og sine tematiske områder fra medisin. Faget har sterke tradisjoner i USA og England og har i de siste tiårene fanget interesse i mange europeiske land, deriblant Norge. Boken har to hovedlinjer. Dels søker den å vise noe av det globale og kulturelle mangfoldet når det gjelder helse- og sykdomsoppfatninger, behandling og forebygging. Dels har den et komparativt perspektiv, der hensikten er å vise hva vi kan lære om «oss selv» ved forståelsen av «de andre». Boken anlegger et perspektiv på den moderne medisinen der den blir studert som en av mange måter å forholde seg til de grunnleggende spørsmålene om liv og død, sykdom og helse på. Benedicte Ingstad høster i denne boken rikt av sitt eget feltmateriale og forskningserfaringer fra inn- og utland. Andre norske forskningsarbeider på feltet blir også presentert som eksempler på linje med anerkjente utenlandske arbeider i medisinsk antropologi. Benedicte Ingstad er professor i medisinsk antropologi ved Seksjon for medisinsk antropologi og sosialmedisin, Institutt for allmenn- og samfunnsmedisin, Universitetet i Oslo. Hun har også en deltids stilling hos SINTEF-Helse.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788245005028

EAN 9788245005028

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket