Medavhengige på arbeidsplassen

familie av rusmisbrukere - hvordan de sliter på jobb og hva arbeidsgiver kan gjøre for å hjelpe

av (forfatter) og Frode Hagen (forfatter).

RusKompetanse 2007 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg pårørende av rusmisbrukere ("medavhengige") og deres arbeidssituasjon, og hva arbeidsgiver og kollegaer kan og bør gjøre for å hjelpe. Del en handler om medavhengighet generelt, del to om medavhengige på arbeidsplassen, og del tre retter seg mot den medavhengige selv.

Omtale fra forlaget

Medavhengige på arbeidsplassen handler om rusmisbrukernes pårørende (de «medavhengige») og deres arbeidssituasjon. Håndboken er et nyttig redskap om hvordan en kan hjelpe de medavhengige på arbeidsplassen, og formidler en spesiell og nødvendig kompetanse om hva en kan og bør gjøre for å hjelpe. - Hvordan påvirker livssituasjonen til medavhengige deres arbeidsutførelse og arbeidsmiljø? - Hva er vanlige symptomer og adferdsendringer hos den medavhengige? - Hvordan kan ulike aktører gå frem for å hjelpe den medavhengige, og hvordan kan en ta tak i problemet? - Hvor stort er omfanget av medavhengighet, og hva koster det rent økonomisk? Bente Hagen ble født i Bergen i 1945 og Frode Hagen i 1947 i Oslo. Firmaet RusKompetanse ble etablert i 1998, holder til i Bergen og drives av dem. De har erfaring fra eget rusmisbruk og mange års erfaring fra AKAN- og HMS-arbeid, rus- og familieterapi ved Vangseter (Minnesotaklinikk), ti års kompetanseutvikling om medavhengighet ved Charter Clinic i London og lang erfaring fra arbeid med rusmisbrukere og deres pårørende. Bente og Frode har selv levd i dysfunksjonelle forhold. Boken er ikke bare teoretisk anlagt, den har forankring i en opplevd virkelighet.

Bokdetaljer

Forlag RusKompetanse

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788292655047

EAN 9788292655047

Språk Bokmål

Sider 65

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Interessant bok. Det er vanskelig å finne bøker om medavhengige (eller jeg synes i alle fall det). At det ble en om medavhengige på arbeidsplassen var mer eller mindre tilfeldig. Boken har et arbeidsgiverperspektiv og definerer også medavhengige som personer som har en relasjon til noen med et alkoholproblem. Relativt snever vinkling, praktisk rettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket