Allerede etter et par sider jeg er hensatt i det nye universet Jenny Micko har skapt! Det river og sliter i meg i de ordene som lyser mot meg. Stakkars Blanca! Denne tilsynelatende skjøre skapningen som kanskje kunne hatt mulighet til å skinne klarest av alle. Jeg håper så inderlig at hun får muligheten til det gjennom serien!
Bare gjennom noen kapitler føler jeg at Blanca og Lotta er så godt beskrevet at jeg kan se de like godt som om de stod foran meg.
Blanca - en skjør skapning, men med en styrke i seg. Så sårbar, men likevel lidenskapelig.
Lotta - blind, men ser likevel bedre enn de som har øyne til å se med. Så livsglad, men likevel så ensom.
Begge, og det de opplever trigger følelser i meg. Sinnets irrganger er så godt beskrevet i denne boken, og det er sjelden at en bok snakker sånn til meg som denne. Begge hovedkarakterene er annerledes, og som i 1907 og som nå, er folk redde for det som er annerledes, og det blir behandlet som noe skjørt og stygt. Verken Lotta eller Blanca er skjøre eller stygge, de er fulle i styrke og lys, og jeg kan knapt vente med å lese bok 2 for å se hvordan disse to utvikler seg.
Det er ikke bare empatien min som får kjørt seg i første bok. Jeg synes hat er et sterkt ord, og bruker det sjelden, men jeg må ta meg i å hate noen av bikarakterene. De er grusomme, men likevel komplekse, jeg blir nysgjerrig på hva som gir dem tilfredsstillelse i å plage andre, og hva som har ført til at de gjør det. Hvilken forhistorie har de å fortelle?
Det går en rød tråd gjennom hele boken - aftenstjernen, og jeg tipper det er noe som binder Lotta og Blanca sammen gjennom den. Gjennom andre ledetråder venter jeg spent på å se hva de andre bøkene bringer. Jenny er helt rå på å overraske, så tviler på at jeg har tenkt riktig. Dette blir nok en serie som byr på overraskelser, mysterier og råskap. Og glede og romantikk. Cliffhangeren i bok 1 var så spennende at jeg holdt pusten mens jeg leste og det hører til sjeldenhetene. Det er lenge til 11. februar og jeg får høre hvordan det går med Blanca og Lotta, og det er det eneste negative jeg har å si, denne burde kommet ferdig slik at jeg fikk lest alt med en gang!
Jeg skal smøre meg med tålmodighet, og finne noe annet å lese mens jeg venter.