Med livet i nevane

Ryfylke på 1600-tallet

av (forfatter).

Wigestrand 2000 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er ei fortelling om dagleglivet frå Ryfylke på 1600-talet. I dei dramatiske hendingane møter me menneske med lyster og suter, mellom Gud og Djevel. Forfattaren har funne att lokalsamfunnet i Ryfylke som scene for brotsverk og straff, fredløyse og halshogging. Hendingane er autentiske, dei namngitte personane har verkeleg levd. Boka er også ei innføring i arbeidslivskunnskap frå 1600-talet, og langt opp mot vår eiga tid. Namn på reidskapar og arbeidsprosessar er forklarte med meir kjende vendingar bak i boka.

Omtale fra forlaget

MED LIVET I NEVANE
Dette er ei fortelling om dagleglivet frå Ryfylke på 1600-talet. I dei dramatiske hendingane møter me menneske med lyster og suter, mellom Gud og Djevel. Kåre Tveit har funne att lokalsamfunnet i Ryfylke som scene for brotsverk og straff, fredløyse og halshogging på 1600-talet.
Hendingane er autentiske, dei namngitte personane har verkeleg levd og opplevd det han fortel om. Mellom linjene i gamle papir har Kåre sett og dikta til det livet som det ikkje var plass til i protokollane.
Boka har også blitt ei allsidig innføring i arbeidslivskunnskap frå 1600-talet, og langt opp mot vår eiga tid. Namn på reiskapar og arbeidsprosessar som unge generasjonar knapt kjem borti lenger, er forklare med meir kjende vendingar bak i boka.
Denne boka er ei god og betimeleg gåve frå Kåre Tveit til alle ryfylkingar og andre, som vågar å kaste eit blikk bakover kjølvatnet for å peila inn leia framover, slik seglande har gjort med vinkelspegelen sin gjennom krokete fjordar i ryfylkelandskapet gjennom fleire hundre år.

Bokdetaljer

Forlag Wigestrand

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788291370262

EAN 9788291370262

Omtalt tid 1600-tallet

Omtalt sted Rogaland

Språk Nynorsk

Sider 226

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket