Med kunst som våpen

unge kunstnere i opprør 1960-1975

av (forfatter).

Schibsted forlagene 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka forteller om en utskjelt generasjon norske unge kunstnere som på 1960-tallet og 1970-tallet drev system- og sivilisasjonskritikk, lenge før det ble politisk korrekt. Noen brukte kunsten som våpen, andre var mer eksistensielt orienterte. De eksperimenterte med ukonvensjonelle materialer og virkemidler og banet vei for kommende kunstnergenerasjoner. Det handler om kunstnere som Per Kleiva, Kjartan Slettemark, Odd Nerdrum, Victor Lind, Ole Rinnan, Willi Storn, Morten Krogh og en rekke andre. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Med utgangspunkt i billedkunsten har Gerd Hennum skrevet en kulturhistorisk bok om de turbulente 1960- og 1970-årene da en ung og opprørsk generasjon inntok den norske kunstscenen. De var politisk engasjerte, protesterte mot atombomben og våpenkappløpet og mot uvettig forbruk og forurensning av naturen. Samtidig som de tok avstand fra USA og krigføringen i Sørøst Asia, dyrket de den amerikanske jazzen, beatkulturen og popkunsten som inspirerte til eksperimenter med ukonvensjonelle materialer og virkemidler. Det ble bygget skulptur av søppel og skrap, og reklame- og pressefoto ble introdusert i kunstbildene. Målsetningen var ikke lenger å skape estetiske objekter som appellerte til de få, men å kommunisere med flest mulig og bruke kunsten til å formidle holdninger og påvirke samfunnet sosialt og politisk. Flere av seksti- og syttitallets engasjerte kunstnere har skapt verk som er blitt stående. Dette gjelder ikke minst Per Kleiva, Kjartan Slettemark, Odd Nerdrum og Victor Lind. En rekke andre kunstnere som boken forteller om, har også sikret seg plass i norsk kunsthistorie.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted forlagene

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788251624398

EAN 9788251624398

Omtalt tid 1970-1979 1960-1969

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket