Innledningen gir en historisk oversikt over utviklinga av norsk arkitektur og byggekunst i stein fra 1000-tallet og til etter reformasjonen i 1537. Deretter blir alle deler av byggeprosessen, med vertøy og teknologi, presentert. Har katalogdel med oversikt over steinbygningene, i all hovedsak kirker og klostre, ordnet fylkesvis. Med kart, litteraturliste og bygningsregister.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 1997
Omtalt tid Middelalderen 1500-tallet 1400-tallet
Omtalt sted Norge
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.