Boka fylgjer Trygve Haugeland frå barndomsheimen i Lyngdal og gjennom skolegang. Etter endt utdanning var han sentral i oppbygginga av Tomb jordbruksskole, og i 1960-åra også Wondo Gennet jordbruksskole i Etiopia. Han hadde fleire verv innan politikken, og mange ulike oppdrag for misjonen. Boka bygger på intervju og dagboksnotat frå hovudpersonen sjølv, men også andre kjelder er brukte for å skapa ei solid framstilling av ein mann som sette djupe spor etter seg på mange felt innan norsk samfunnsliv. Har litteraturliste.
Forlag KVS-Lyngdal
Utgivelsesår 2003