Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka viser fram de rike og levende mattradisjonene fra Røros-distriktet, og er både en kokebok og en mathistoriebok. Her er både oppskrifter på tradisjonsmat slik den ble laget i tidligere tider, og moderne retter inspirert av gamle oppskrifter. Boka inneholder også historikk om dagligliv og matstell, og det presenteres mat til ulike anledninger og fra forskjellige sosiale lag og samfunnsgrupper. Kjente personer med tilknytning til området bidrar med personlige historier knyttet til matopplevelser fra oppvekst og voksenliv, og de mange småskalaprodusentene og tradisjonsmatstedene i området presenteres. Med register.
Omtale fra forlaget
Matminne frå Røros er ei praktbok som presenterer mattradisjonar frå Røros-distriktet. Dette er både ei kokebok og ei mathistoriebok. Som bakgrunnsteppe finn vi historikk om daglegliv og matstell i bonde- og gruvesamfunnet. Boka presenterer mat til ulike høve, festmat og kvardagsmat, og frå forskjellige sosiale lag og folkegrupper i det gamle samfunnet på Røros. I tillegg bidreg kjende personar med tilknyting til området med personlege historier knytte til matopplevingar. Boka er rikt illustrert.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788252165661
EAN 9788252165661
Omtalt sted Sør-Trøndelag
Språk Nynorsk
Sider 160
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket