Boka viser fram de rike og levende mattradisjonene fra Røros-distriktet, og er både en kokebok og en mathistoriebok. Her er både oppskrifter på tradisjonsmat slik den ble laget i tidligere tider, og moderne retter inspirert av gamle oppskrifter. Boka inneholder også historikk om dagligliv og matstell, og det presenteres mat til ulike anledninger og fra forskjellige sosiale lag og samfunnsgrupper. Kjente personer med tilknytning til området bidrar med personlige historier knyttet til matopplevelser fra oppvekst og voksenliv, og de mange småskalaprodusentene og tradisjonsmatstedene i området presenteres. Med register.
Matminne frå Røros er ei praktbok som presenterer mattradisjonar frå Røros-distriktet. Dette er både ei kokebok og ei mathistoriebok. Som bakgrunnsteppe finn vi historikk om daglegliv og matstell i bonde- og gruvesamfunnet. Boka presenterer mat til ulike høve, festmat og kvardagsmat, og frå forskjellige sosiale lag og folkegrupper i det gamle samfunnet på Røros. I tillegg bidreg kjende personar med tilknyting til området med personlege historier knytte til matopplevingar. Boka er rikt illustrert.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2006