Aldri tidligere har det blitt vist en utstilling av Mathilde Dietrichson kunstnerskap, før Love Stories åpnet på Blaafarveværket 20. juni 2020. Hun var aktiv gjennom den siste halvdelen av 1800-tallet, og ble vist på de store, prestisjetunge utstillingene i inn- og utland. Ofte kan hennes malerier med sin forførende gjengivelse av detaljer, og innsikt i den menneskelige væremåte, gi oss en særegen opplevelse av nærvær til historien. Utstillingen Love Stories byr på det overraskende, det flotte og det intime. Mathilde Dietrichson var Norges første profesjonelle kvinnelige kunstner.
Denne boken er publisert i sammenheng med utstillingen. Den er gjennomillustrert i farge. Nyskrevne essays av Sandra Lorentzen, Mai Britt Guleng, Mette Diana Vidnes, Knut Ljøgodt og Sverre Følstad gir innblikk i dette omfattende kunstnerskapet.
Forlag Blaafarveværket
Utgivelsesår 2020
Serie Blaafarveværkets kunst- og kulturhistoriske skrifter
Omtalt tid 1850-1899
Omtalt sted Norge