Boken er rettet mot metodekurset i det treårige bachelorstudiet, men kan også nyttes på lærerhøyskoler og andre høyskoler som innleder matematikkstudiet med et kurs på 2-3 vekttall. Denne utgaven er utvidet noe slik at den også kan brukes i siviløkonomstudiet. Boken er lagt opp for studenter med liten matematisk bakgrunn. Karakteristiske modeller, oppgaver og eksempler er løst ved hjelp av Derive, Mathematica og regnearkene Excel. Regneark, Derive-filer og eksamensoppgaver med løsninger kan hentes fra Internett. Har sammendrag og oppsummerende oppgaver etter hvert kapittel og stikkordregister.
Forlag Høyskoleforlaget
Utgivelsesår 2004
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.